Wereld Diabetes Dag: Update voorlichtingsmateriaal Diabetes & Alcohol

Elk jaar staat 14 november in het teken van diabetes. Op Wereld Diabetes Dag is er wereldwijd aandacht voor diabetes. Kennisinstituut Bier heeft het hele jaar door aandacht voor diabetes. Zo hebben we onlangs het voorlichtingsmateriaal over Diabetes & Alcohol geüpdatet.

Alcohol soms taboe
Ook mensen met diabetes hebben soms vragen of ze nu wel of niet een glaasje bier of andere alcoholhoudende drank mogen drinken en waar ze dan op moeten letten. En ook onder deze groep leven fabels. Soms is alcoholconsumptie een taboeonderwerp. Met het voorlichtingsmateriaal willen we alcoholconsumptie bespreekbaar maken en uitleggen hoe iemand met diabetes op een verantwoorde manier alcoholhoudende dranken kan drinken.

Nieuwe versie
Het materiaal is met deze update weer in lijn met de NDF Voedingsrichtlijn voor diabetes type 1 en 2, richtlijnen goede voeding 2015 van de Gezondheidsraad en laatste cijfers van de Nederlandse Voedingsstoffenbestand (NEVO) van het RIVM. Gezondheidsprofessionals kunnen het materiaal gratis bestellen via onze webshop.

Wereld Diabetes Dag
Op 14 november 1991 is Wereld Diabetes Dag in het leven geroepen door de International Diabetes Federation (IDF) en de World Health Organization (WHO). Diabetes begon toen een steeds groter gezondheidsprobleem te worden over de hele wereld en wordt nu zelfs een epidemie genoemd. Met deze dag wilden de organisaties meer aandacht vragen voor diabetes.