Sanne Lahaije, stagiaire

Je ziet het steeds vaker in de winkels; vreemde labels, keurmerken en 100% biologische producten. Ook op de leuk ontworpen etiketten van onze biertjes vinden we soms informatie over duurzaamheid terug. Maar wat betekent dit voor de gezondheidseffecten van het biertje dat wij drinken? Zijn duurzame biertjes beter voor ons?


Tijdens mijn Master Environment and Society Studies groeide mijn interesse op het gebied van duurzaamheid en de ontwikkeling van milieuvriendelijke producten. In mijn zoektocht naar een bewustere levensstijl liep ik echter tegen een grote golf aan informatie aan. Middenin een zee van verschillende labels en keurmerken is het soms lastig om de juiste keuzes te maken. Gedurende mijn stage bij Kennisinstituut Bier ga ik onderzoeken wat duurzaamheid nu precies betekent voor bier. Wat betekent het voor de brouwer en voor de consument? Is er een verband te vinden tussen duurzaamheid en gezondheid van bier?


Ik ben benieuwd wat de resultaten ons gaan vertellen. Hoe meer we over ons biertje weten, hoe lekkerder het smaakt!