Rutger Brouwer, MSc, projectmedewerker

Sinds het eind van mijn middelbare schooltijd ben ik in aanraking gekomen met bier en alcohol. Of het nou gaat om een biertje in de voetbalkantine, een drankje in de stad of de ontbrekende factor voor een perfecte maaltijd. Iedereen heeft zo zijn eigen associaties met alcohol en ook iedereen heeft er wat over te vertellen. Je hoort overal om je heen positieve en negatieve verhalen over de effecten van alcohol op je gezondheid. Pas tijdens mijn studie voeding & gezondheid ben ik beter gaan begrijpen waarom er zulke verschillende verhalen over de effecten van alcohol bestaan.

De uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek naar voeding, waaronder alcohol, zijn soms lastig te interpreteren. Zonder de juiste achtergrond kan de media of de lezer zomaar een verkeerde conclusie verbinden aan de uitkomst van een studie. Dit kan er voor zorgen dat er ‘’onjuiste’’ informatie bij het grote publiek terecht komt. Daarom is het mooi dat Kennisinstituut Bier helpt bij het filteren van de juiste informatie. Zodat er een duidelijk beeld ontstaat wat de feiten en de fabels zijn rondom alcoholconsumptie.

Ik zelf ben gespecialiseerd in de zintuigelijke waarneming en evaluatie van voedingsmiddelen. Hierbij heb ik veel kennis opgedaan met betrekking tot data verwerken en analyseren. Bij Kennisinstituut Bier help ik met de data-analyses en het schrijven van wetenschappelijke manuscripten.