Marianne Bom

"Ik ben Marianne Bom en ik heb sinds 2015 mijn eigen praktijk ZóGezond Gewichtsconsulente, in Breda. Als BGN-Gewichtsconsulent begeleid ik klanten op weg naar hun doel: x kilo afvallen, een kledingmaat (of 2, 3…) minder, meer energie krijgen, lekkerder in hun vel zitten, etc. Met normale voeding, die gewoon in de supermarkt te verkrijgen is en waarbij de klant samen met het gezin kan blijven mee-eten. 

Bij ons thuis wordt regelmatig (met mate) speciaalbier gedronken. Ook in mijn praktijk heb ik regelmatig klanten die wel van een biertje houden. Ik verbied ze nooit om nog alcohol te drinken maar geef wel adviezen over de mate van consumptie. Wat kunnen we samen doen om nog wel te genieten van bier (bijv. de (gedeeltelijke) overstap naar alcoholvrij bier) maar ook het doel bereiken waarvoor ze bij mij hebben aangeklopt.

Ik heb 2 specialisaties: Sport en Voeding - waar het aspect bier/alcohol ook vaak aanwezig is bij mijn klanten - en Zwanger worden/zwanger zijn. Ook hier passeert alcohol vaak de revue: hoe ga je om met alcohol bij een kinderwens, als je zwanger bent maar ook daarna tijdens de borstvoedingsperiode.

Ik denk graag mee over hoe bier in combinatie met gezondheid te combineren valt. Ik vind bier een mooi product wat natuurlijk niet voor niets al eeuwen bestaat, er zijn zoveel verschillende smaken en soorten. Daar moet je op z’n tijd (bewust) van kunnen genieten, ook als je een gezondere leefstijl nastreeft en wat gewicht kwijt wilt.

Naast dat ik gewichtsconsulente ben, ben ik franchisenemer van Mom in Balance Breda: outdoor workouts voor (aanstaande) moeders. Ook hier komen tijdens de lessen regelmatig de woorden bier, wijn, alcohol en alcoholvrij voorbij. Ik vind het dan een superleuke uitdaging om de dames hierover meer te vertellen, wat alcohol doet met je lichaam en wat er allemaal als alternatief gedronken kan worden."

www.zogezond.com

www.mominbalance.nl