Jacintha Merts, MSc student, stagiaire

Op het moment volg ik de Master Communication, Health and Life sciences met een specialisatie in Health and Society aan de Universiteit van Wageningen. Deze opleiding legt de focus op de promotie en stimulans van volksgezondheid. Gezondheid is complex, omdat er veel factoren van invloed zijn en één van deze factoren is alcohol.

Als actieve student heb ik regelmatig te maken met bier- en andere alcoholconsumptie. Als student wordt het gezien als normaal om alcohol te nuttigen, maar het is van belang om dit gematigd en verantwoord te doen. Als stagiaire bij Kennisinstituut Bier houd ik mij bezig met de verantwoorde alcoholconsumptie van aankomend studenten. Alcoholvrije alternatieven zijn hierbij een mogelijkheid en het is belangrijk om deze alternatieven kenbaar te maken. Dit begint al tijdens de introductieweken van universiteiten, hogescholen en verenigingen. Ik zal daarom gaan praten met aankomend studenten om erachter te komen waar zij behoefte aan hebben in verband met het vergaren van kennis over alcoholvrije alternatieven.

Kennisinstituut Bier streeft ernaar om correcte, wetenschappelijke informatie over alcoholconsumptie en gezondheid te vinden in de spreekwoordelijke hooiberg aan overmatige informatie en fabels. Ik kijk ernaar uit om mijn bijdrage te leveren!