Iris de Koning, MSc, wetenschappelijk medewerker

Als ik aan bier denkt, dan denk ik aan gezelligheid: aan een feestje of samen een borreltje doen. Maar wat voor invloed heeft alcohol precies op de gezondheid? Overmatige alcoholconsumptie is slecht, maar hoe zit het met matige alcoholconsumptie? Heeft dit mogelijk ook positieve gezondheidseffecten? En hoeveel is ‘matig’? 

Als wetenschappelijk medewerker bij het Kennisinstituut Bier houd ik me bezig met dit soort vragen. Ik bestudeer nieuwe onderzoeken op het gebied van alcohol, probeer de knowlegde gaps te vinden, en vertaal nieuwe inzichten naar begrijpelijke nieuwsberichten voor op de site. Een ontzettend leuke uitdaging, want als er ergens tegenstrijdigheid over is in de wetenschappelijke wereld en in de media, dan is het wel over alcohol. Hier proberen we zo feitelijk mogelijk de nieuwe inzichten over te dragen, en onderzoek in context te plaatsen. 

Voordat ik bij Kennisinstituut kwam werken, heb ik de Master Nutrition and Health afgerond met een stage in de journalistiek. Hier heb ik kennis opgedaan over de wetenschap achter voedingsonderzoek. Iets wat nu ideaal van pas komt.

Ik houd u op de hoogte via onze website!