Gratis Alcoholmaatje bij bestelling voorlichtingsmaterialen

12/11/2021

Ken je ons Alcoholmaatje al? Dat is een maatbekertje waarmee je portiegrootte kunt meten. Hoeveel alcohol drink je precies? Is het een glas of een glaasje? Je krijgt nu bij elke bestelling van ons voorlichtingsmateriaal over alcohol en gezondheid een gratis Alcoholmaatje. Dit maatbekertje kan helpen om inzicht te krijgen hoe vol cliënten hun glas schenken.

Glas of een glaasje?
Het is lastig om portiegrootte in te schatten. Bier drink je vaak uit een verpakking die helemaal leeg gaat. Dan is de hoeveelheid duidelijk. Dit geldt niet voor wijn en sterkedrank. Het helpt soms om cliënten een glas in te laten schenken zoals ze normaalgesproken doen en het dan na te meten. Dan weet je pas echt of het een glas of een glaasje is.

Eenheden alcohol
Een eenheid bier, wijn of sterkedrank is in Nederland een portie met 10 gram alcohol. Maar de hoeveelheid die iemand inschenkt bevat vaak meer alcohol. Een glas wijn van 150 ml is bijvoorbeeld anderhalve eenheid. Als je ongeveer zeven glazen uit een fles wijn schenkt is één glas ook daadwerkelijk één eenheid alcohol. De Glazenstandaard kan helpen inzicht te geven in portiegroottes van verschillende alcoholhoudende dranken. Dit voorlichtingsmateriaal zet de hoeveelheden alcohol in dranken in de meest gebruikte glazen en verpakkingen overzichtelijk naast elkaar. Ook het Alcoholmaatje kan helpen om inzicht te krijgen hoe vol cliënten hun glas schenken.

Gratis Alcoholmaatje
Professionals kunnen de Glazenstandaard en ander voorlichtingsmaterialen gratis bestellen en gebruiken om alcoholconsumptie bespreekbaar te maken tijdens een consult.  Zo lang er voorraad is, krijgt iedereen die voorlichtingsmaterialen bestelt er een gratis Alcoholmaatje (normaal €4,50) bijgeleverd. Vergeet niet onder het verzendadres een vinkje te zetten bij ‘gratis maatbekertje’.

Bestel hier voorlichtingsmateriaal