Bestel voorlichtingsmaterialen over alcoholvrije zwangerschap

01/09/2021

Voor zwangere vrouwen geldt: drink geen alcohol! Toch drinkt zo’n 9% van de vrouwen alcohol als ze zwanger is.1 Om alcoholconsumptie tijdens de zwangerschap bespreekbaar te maken heeft Kennisinstituut Bier het magazine ‘Zwanger & 100% alcoholvrij – zo doe je dat!’ en de infographic ‘Van cel tot baby en het effect van alcohol’ ontwikkeld. Professionals kunnen de materialen gratis bestellen.

Magazine
Als je zwanger bent kun je het beste helemaal geen alcohol drinken. Maar hoe doe je dat? Wat zijn de beste smoezen als je nog niet wil vertellen dat je zwanger bent? En wat zijn geschikte alcholvrije alternatieven? Wat is het effect van alcohol op de ontwikkeling van je baby? En verloskundige en onderzoeker Ageeth Rosman beantwoordt veelgestelde vragen. Je vindt dit allemaal in het magazine.

Infographic
Je baby is negen maanden lang in ontwikkeling. In elke fase van de zwangerschap zijn er andere delen in ontwikkeling. Deze infographic toont het effect van alcohol op de ontwikkeling van de baby. Deze infographic is nu ook los vergkrijgbaar.

Gratis bestellen of downloaden
De materialen zijn gratis te bestellen of te downloaden.

Referenties

  1. Lanting CI, van Wouwe JP, van Dommelen P, de Josselin de Jong S, Kleinjan M, van Laar M. Factsheet Alcoholgebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding. Utrecht: TNO en Trimbos Instituut, 2015.