Producten

Hier vindt u een overzicht van het voorlichtingsmateriaal dat u als gezondheidsprofessional bij ons kunt bestellen of direct kunt downloaden. De meeste materialen zijn gratis, maar soms vragen we een onkostenvergoeding.

Ons streven is om de materialen binnen 4 weken te versturen. Heeft u ze voor een bepaalde datum nodig? Vermeld dit dan in de opmerkingen.

De materialen zijn bedoeld voor cliënten van 18+.

Wil je eerst kijken of de materialen voor jou geschikt zijn, bestel dan een gratis proefpakket. Het bestaat uit:

 • Bierwijzer
 • Vel scheurblok ‘Blik op alcohol’
 • Glazenstandaard
 • Vel scheurblok diabetesmateriaal
 • Zwanger en 100% alcoholvrij
 • ...
SKU: KB-011

Hoeveel calorieën leveren alcoholische dranken? Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden heeft Kennisinstituut Bier een toolkit ontwikkeld voor professionals. Onderdeel van deze toolkit is een PowerPoint presentatie over...

Bier, wijn en sterkedrank bevatten allemaal rond de 100 kilocalorieën (kcal) per consumptie. Voor het aantal calorieën maakt het dus niet uit welke drank je drinkt. Maar als je bij je glaasje drank ook pinda's, chips en andere hapjes eet, kunnen de calorieën aardig oplopen!

De Bierwijzer...

SKU: KB-001

De oude vertrouwde Glazenlineaal is vervangen door de Glazenstandaard. Maar sommigen willen toch graag standaardglazen op ware grootte laten zien. Daarom is de Glazenlineaal nu weer te bestellen en te downloaden.

De Glazenlineaal toont een whisky-, jenever- en wijnglas en een stapelglas...

SKU: KB-012

De Glazenstandaard zet de hoeveelheden alcohol van verschillende alcoholhoudende dranken in de meest gebruikte glazen en verpakkingen overzichtelijk naast elkaar. Voor u als gezondheidsprofessional geeft hij extra aanvullende informatie over de voedingswaarde van de verschillende dranken.

SKU: KB-002

Deze praatplaten kunnen het gesprek met de cliënt ondersteunen en alcoholconsumptie bespreekbaar maken. Of als opfrisser voor jezelf. Ze vormen een samenvatting van de wetenschappelijke kennis over bier en gezondheid die te vinden is in het boekje...

SKU: KB-006-1

Het Scheurblok – Blik op alcohol, helpt om de alcoholconsumptie van uw cliënt te bespreken. Geef een vel mee naar huis en laat het schema invullen. Elk Scheurblok bestaat uit 25 scheurvellen met een invulschema, tips en informatie voor de cliënt.

Met Keurmerk Gewone Taal van de...

SKU: KB-003

Mensen met diabetes willen ook graag weten hoe zij verantwoord om kunnen gaan met alcoholconsumptie. Dit scheurblok kan helpen alcoholconsumptie bespreekbaar te maken. Eén blok bevat 25 dezelfde vellen.

Met Keurmerk Gewone Taal van de...

SKU: KB-004

Als je zwanger bent kun je het beste helemaal geen alcohol drinken. Maar hoe doe je dat? Wat zijn de beste smoezen als je nog niet wil vertellen dat je zwanger bent? En wat zijn geschikte alcholvrije alternatieven? Met veelgestelde vragen beantwoordt door verloskundige en onderzoeker Ageeth...

SKU: KB-005

Vijf A5 kaarten over ingrediënten, brouwproces en geschiedenis van bier, alcohol in het lichaam en verantwoorde alcoholconsumptie. Achterzijde is blanco.
De basis van vier
De magie van het brouwen
6.000 jaar bier
Van glas tot plas
Met mate gezond mits...

SKU: KB-009-1
Aantal1 - 23 - 1011 - 50
Prijs€ 1,00€ 0,75€ 0,50

Deze A3-poster laat de tocht van alcohol door het lichaam zien. Voor in de praktijk, bij een workshop of misschien op het toilet ;-)

Voor de posters vragen we een onkostenvergoeding. Deze is inclusief verzenden. De posters worden gevouwen geleverd.

SKU: KB-007
Aantal1 - 23 - 1011 - 100101 - 250
Prijs€ 1,00€ 0,75€ 0,50€ 0,25

Deze caloriekaartjes kun je gebruiken bij de Toolkit calorieën of in een een-op-eengesprek. Laat de kaartjes op volgorde leggen van weinig naar veel calorieën en gebruik de...

SKU: KB-010
Aantal1 - 23 - 1011 - 50
Prijs€ 1,50€ 1,00€ 0,75

Met dit maatbekertje kun je mensen bewust maken hoe vol ze hun glas schenken. Je kunt het gebruiken samen met de presentatie Calorieën in alcoholische dranken of de...

SKU: KB-008
Aantal1 - 50
Prijs€ 2,50

Bierdopmagneetjes in drie verschillende ontwerpen.

 • Kan passen in een gezonde leefstijl, mits met mate (ook apart te bestellen)
 • Standaardglas bier, wijn of gedistilleerd ± 100 kcal (ook apart te bestellen)
 • Mannen max 2 glazen per dag, vrouwen max 1 (alleen in set...
SKU: KB-016-1
Aantal1 - 5
Prijs€ 3,50

Deze onderzetter van bierdopjes is speciaal voor ons gemaakt in Senegal. Beperkte oplage.

SKU: KB-015
Aantal1 - 6
Prijs€ 5,00

Deze bakjes zijn uniek. We hebben ze speciaal laten maken in Senegal. Leuk bijvoorbeeld als pennenbakje op je bureau.

Er zijn twee versies:

 • Met bierdopjes met een biertje
 • Met bierdopjes met standaardglazen wijn, bier en sterkedrank

 

SKU: KB-014-1
Aantal1 - 4
Prijs€ 12,50

Dit is de limited edition van de Dopper met bieropdruk. Op die manier lijkt je water op een biertje ;-). Het is een collectors item. Of je nou wel of niet geniet van bier, met of zonder alcohol, water drinken is altijd goed. En hoe kunnen we de boodschap van verantwoorde consumptie beter...

SKU: KB-013
Aantal1 - 5
Prijs€ 15,00