Onderzoek

Dat alcohol het risico op een aantal soorten kanker verhoogt is bekend. In dit onderzoek proberen wij te achterhalen hoe groot de bijdrage van alcohol is en hoe dit zich verhoudt tot andere...
Bier is, net als brood, gemaakt van graan. Misschien zitten er daarom nuttige oplosbare vezels in bier, zoals β-glucanen? In dit onderzoek analyseren we een groot aantal biertypes. Uitvoering Met...
Het doel van deze studie is om te achterhalen in hoeverre het voedingspatroon en de nutriënteninname van bierdrinkers verschilt van drinkers van andere (non-) alcoholische dranken. Eten wijndrinkers...
Door te sporten verlies je veel vocht en met dit onderzoek willen we uitzoeken wat het effect is van bierconsumptie op de vochtbalans als het lichaam uitgedroogd is. Uitvoering Dertien gezonde...
De glycemische index (GI) is een standaardmaat om koolhydraatrijke voedingsmiddelen in te delen aan de hand van het effect op de glucoseconcentratie in het bloed. Afhankelijk van hoe snel glucose in...