Moniek Vos, MSc, wetenschappelijk medewerker

Dat voeding een effect heeft op onze gezondheid is menigeen het wel mee eens, maar wat er dan precies in een gezond voedingspatroon hoort, daar zijn de meningen nog wel over verdeeld. Ook over het drinken van alcohol is er nog onduidelijkheid. Moet je alcohol nou helemaal laten staan? Of kan het drinken van een biertje op het terras of een glaasje wijn bij de maaltijd geen kwaad en heeft het misschien zelfs een gunstig effect?

Afgelopen maart heb ik de master Nutrition and Health aan de Wageningen Universiteit behaald. Tijdens deze master heb ik met veel belangstelling geleerd over de biologische processen in ons lichaam en de effecten die voeding hierop kan hebben. Daarbij heb ik verscheidene onderzoeken uitgevoerd in het laboratorium. Vooral het uitzoeken in de literatuur wat er al bekend is, hier overzichten van maken en dan bedenken wat de volgende stap is in het onderzoek, vond ik leuk om te doen. Nu ik mijn studie heb afgerond, wil ik graag verder in het uitbreiden van onze kennis over de effecten van voeding op ons lichaam en zo bijdragen aan een gezondere samenleving. 

Bij Kennisinstituut Bier kan ik voor een bepaalde tijd aan de slag als wetenschappelijk medewerker. De taken die ik daarbij verricht, omvat het verzamelen van data uit klinische studies, dit verwerken in een overzicht en het schrijven van een wetenschappelijk artikel.